آزمایشگاه 1

با ما نامبر 1 آزمایشگاه شوید

آزمایشگاه 1

با ما نامبر 1 آزمایشگاه شوید

شنبه, ۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۰۹:۰۳ ق.ظ

اندازه گیری پروتئین خام

اندازه گیری پروتئین خام 

یک گرم نمونه آسیاب شده و یکنواخت را داخل لوله مخصوص اندازه گیری پروتئین ریخته و 4 گرم کاتالیزور (سلنیوم ریجنت میکسچر) و 15 سی سی اسید سولفوریک غلیظ به آن اضافه می کنیم.

پس از وصل کردن لوله رابط، آنرا در دستگاه هضم پرو تئین قرار میدهیم. اجاق هضم از صفر تا ده، درجه بندی شده است که باید ابتدا مدت دو ساعت بر روی درجه 5 یا 6 قرار دهیم تا بخارات و گازهای حاصل کم شود. سپس مدت دو ساعت در درجه 9 یا 10 قرار میدهیم. پس از این مدت باید یک مایع سبز شفاف یا بی رنگ ایجاد شود. اگر چنانچه دراین مدت هنوز رنگ نمونه ها قهوه ای یا سیاه رنگ بود، باید دو ساعت دیگر حرارت را ادامه دهیم.

بعد از پایان مرحله هضم و سرد شدن لوله ها مرحله تقطیر وتیتراسیون را با دستگاه کلدال انجام میدهیم. طبق برنامه ای که به دستگاه میدهیم، مقدار 75 سی سی آب مقطر و 80 سی سی سود 32% (8 نرمال) به لوله اضافه می شود و به مدت 4 دقیقه با بخار آب جوش جوشانیده می شود. نیتروژن موجود در نمونه بر اثر حرارت وسود، آزاد شده پس از تقطیر در بشر حاوی 60 سی سی اسید بوریک 4% جمع آوری وبا اسید سولفوریک N2/0 تیتر میگردد.

میزان ضریب پروتئینی مواد مختلف:

ماده غذایی

ضریب پروتئینی

ماده غذایی

ضریب پروتئینی

سبوس گندم

31/6

دانه بادام زمینی

18/5

گوشت

25/6

آفتابگردان

3/5

تخم مرغ

25/6

پنبه دانه

3/5

پودر ماهی

25/6

مغز گندم

7/5

ذرت

25/6

برنج

95/5

جو

85/5

شیر

38/6

سویا

71/5

 

 

 

میزان معمول پروتئین خام در بعضی از مواد غذایی:

ماده غذایی

میزان پروتئین

ماده غذایی

میزان پروتئین

سبوس گندم

17

کنجاله آفتابگردان

35-40

پودر گوشت

حداقل 50%

کنجاله پنبه دانه

40-35

پودر ماهی

حداقل 60%

پودر خون

حداقل 80%

کنجاله سویا

45-43

ذرت

5/8

سبوس برنج

12

 

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۴/۲۳
مهدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی