يكشنبه, ۲۰ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۰۰ ق.ظ
اندازه گیری خاکستر
-یک بوته چینی (کروزه) را به مدت حداقل 2 ساعت در فور قرار میدهیم تا رطوبت آن کاملا گرفته شود.
- پس از سرد کردن بوته در دسیکاتور، وزن دقیق آنرا یادداشت نموده، یک گرم نمونه آسیاب شده و یکنواخت را در داخل بوته وزن می نماییم.
-بوته حاوی نمونه را در داخل کوره الکتریکی قرار میدهیم. مدت 5 ساعت در دمای 550 درجه باید بماند. پس از این مدت محتویات داخل بوته باید سفید یا خاکستری رنگ شده باشد. اگر چنانچه هنوز نقاط سیاه رنگ مشهود بود باید بوته را سرد نموده، چند قطره آب به آن افزوده و 2 ساعت دیگر حرارت را ادامه دهیم تا خاکستر سفید رنگی به دست آید.
-پس از سرد کردن بوته در دسیکاتور، وزن آنرا یادداشت نموده و از رابطه زیر میزان خاکستر را محاسبه میکنیم.
۹۷/۰۳/۲۰