آزمایشگاه 1

با ما نامبر 1 آزمایشگاه شوید

آزمایشگاه 1

با ما نامبر 1 آزمایشگاه شوید

يكشنبه, ۲۰ خرداد ۱۳۹۷، ۰۲:۳۷ ب.ظ

اندازه گیری نمک در آب و نمک مواد غذایی

اندازه گیری نمک در آب و نمک مواد غذایی

الف-نمک آب: مقدار 50 سی سی آب مورد آزمایش را با مزور داخل یک بشر 100 سی سی میریزیم. 1 سی سی محلول کرومات پتاسیم 5% به آن افزوده وضمن هم زدن، با نیترات نقره 1/0 نرمال تیتر می نماییم. وقتی رنگ محلول از زرد به قرمز آجری تبدیل شد، میزان نیترات نقره مصرفی را یادداشت کرده از رابطه زیر میزان نمک آب را محاسبه می کنیم

مقدار نمک بر حسب  mg/lit=00585/.  ×   1000  ×20  ×  مقدار نیترات نقرهN  1/.مصرفی

 

میزان مجاز نمک در آب مورد استفاده طیور گوشتی حداکثر 490 و در طیور تخمگذار حداکثر 1000 میلیگرم در لیتر می باشد.

ب نمک مواد غذایی جامد:

برای اندازه گیری نمک در مواد غذایی و خوراک دام و طیور،  نمونه را کاملا آسیاب نموده و یکنواخت می نماییم. سپس برای هر نمونه دو لوله آزمایش اختیار کرده و در هر کدام حدود 5/0 گرم نمونه را وزن نموده و مقدار آن را دقیقا یادداشت می کنیم. به هر لوله 6 سی سی الکل اتیلیک 96 درجه می افزاییم. 3 سی سی نیترات نقره 1/0 نرمال به لوله افزوده (با پیپ ژوژه) و 1 سی سی اسید نیتریک غلیظ اضافه می کنیم و پس از هم زدن 10 دقیقه ثابت گذاشته، سپس با دور 2500 به مدت 10 دقیقه سانتریفوژ می نماییم.

 5 سی سی از محلول رویی را برداشته داخل بشر 50 سی سی می ریزیم. 5/0 سی سی محلول آلن دوفر و یک سی سی0اسید نیتریک غلیظ به بشر افزوده و ضمن به هم زدن، با تیوسیانات آمونیوم 1/0 N  تیتر می کنیم. ظاهر شدن رنگ قرمز آجری نشانه پایان تیتراسیون می باشد. با توجه به مقدار تیوسیانات مصرفی درصد نمک را محاسبه می کنیم.

نمک اب و خوراک


موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۷/۰۳/۲۰
مهدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی